fredag 2 maj 2014

#FULLPATTE 2

Hähähihihöhö. Jag hade en diskussion om programmet Full Patte (som jag skrev om HÄR). Personen var av åsikten att det är fel av tjejer att göra humor genom att vända på könsrollerna och äckelragga och så vidare. Argumentet lät typ så här: "Det blir ju jättefel, varför bete sig på ett sätt man tycker är fel, om man hatar att killar gör så måste man ju istället föregå med gott exempel. Two wrongs don't make a right".

Asså.... Nä. Föregå med gott exempel? Det har väl tjejer alltid gjort, i det fallet? Låtit bli att äckelragga. Och vad har det lett till? Till en allmän uppfattning om att män raggar på ett visst sätt, och kvinnor på ett annat (eller ofta inte alls) och att det är helt naturligt.

Nä, fett tröttsamt att en viss grupp får bete sig som svin, och när den andra gruppen vänder på steken så får de bara skit, och förväntas istället ta ansvar för hur den första gruppen beter sig. Vore det inte fett mycket smidigare att sluta gå runt baren efter öl, och istället bara kräva liiite jääävla ansvar av den första gruppen att inte bete sig som schweins? Men smidiga lösningar verkar ju inte vara världens starka sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar