onsdag 23 april 2014

VAR DET SVÅRT ATT HITTA A-KUPOR OCH HÄNGTUTTAR?

Lindex nya kampanj "bra-volution" kan ju vara det sämsta tilltaget i år. Enligt Aftonbladets artikel som finns HÄR så är syftet med kampanjen att visa att det finns En BH för alla, och de använde sin egen personal som modeller. Urvalet gick till genom att personalen själva fick ansöka via annons på deras intranät , och sedan valdes fem kvinnor ut. Jag är lite fundersam på hur annonsen såg ut. Var de tydliga med att de ville ha en mångfald av utseenden? Var det bara modelliknande kvinnor som sökte, eller var det bara de som råkade väljas ut till kampanjen? Jag har ingen aning.



De fem är ganska lika varandra. Snygga, smala och utseenden som kan passera för etniskt nordiska, även om de inte är det. Men Lindexpersonal är i allmänhet än ganska heterogen grupp. Unga tjejer, medelålders tanter, tjocka, smala, och av typ 100 olika ursprung. Det är rätt sällan man glider runt på Lindex och tror att man befinner sig på nån audition för Top Model.

Och nu börjar det roliga: Lindex menar att de vill visa EN MÅNGFALD AV PERSONLIGHETER. Alltså att de valde ut tjejerna efter personlighet. Då måste ju urvalet ha grundat sig helt på intervjuer, inte på provfotograferingar i underkläder. Och det upplägget finner jag en smula osannolikt. Men även om de nu letade efter personligheter: Varför gjorde de det? När de vill visa upp olika passformer på BH, varför inte då grunda urvalet på olika bröststorlekar och kroppsformer? Menar de att olika personligheter har olika bröstform? Jag som kund blir inte imponerad av att en BH sitter perfekt på Ett par C75 tuttar. Visa en BH som sitter bra på nån med fett på ryggen och stora hängtuttar, gärna i olika storlek. Eller på jättesmå bröst. DÅ kommer jag och kastar mina pengar på er.

Lindex please, ni är en av Sveriges största klädkedjor. Ni har råd att chansa genom att låta kvinnor av olika kroppstyper visa upp era kläder, särskilt när ni själva använder ord som mångfald. Är ni rädda att ingen kommer handla hos er om era modeller inte ser ut som modeller? Då hade ni otur när ni tänkte. Ni hade chansen till att få grymt bra publicitet, men ni bajsade på den. Och de jamande ursäkterna om att ni menade mångfaldiga personligheter är så oattraktiv att jag vill bajsa på er. Hejdå :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar