torsdag 17 april 2014

SÅ.. MAN FÅR VARA ELAK TILLS MAN MOTBEVISAS?

Häj häj! Jag snubblar ju alltid över så sköna grejer på FB. Det senaste (fast den är egentligen gammal) är den här antimobbingsgrejen. Jag blurrade större delen, för det var både deprimerande och repetitivt. Men check it out:


Asså texten där uppe. "Flickan ni kallade hora var en oskuld". Lål. Kan vi fundera på det en liten stund? 

Det står ju egentligen, mellan raderna, att det är okej att kalla någon för hora, tills motsatsen har bevisats. Alltså, tills det är ställt bortom rimligt tvivel att personen i fråga inte säljer sex. Så om den så kallade "horan" visar sig vara oskuld, DÅ har du gjort fel. Om hon inte är oskuld finns det dock en viss chans att hon faktiskt idkar sexhandel, och då behöver du inte må dåligt över att du kallade henne hora. Då är det helt okej. Haha asså what the fuck? 

Till och med mellanstadiebarn använder ju tyvärr såna ord, och det är förstås enbart för att de vet vilka ord som är kränkande. Det handlar ju liksom inte om att någon TROR att en klasskompis i femman är prostituerad. Det vore ju jättekonstigt. 

Samma sak med pojken längre ner i texten. Det var inte ok att mobba honom eftersom hans mamma ligger på sjukhus. Nähä, men om mamman var vid god hälsa, hade det varit helt ok att mobba stackarn då?

Nä. Vad den här skitdåliga antimobbingsgrejen borde fokusera på är väl att DET FÖR I HELVETE ALDRIG ÄR OK ATT MOBBA OCH KALLA FÖLK FÖR HORA
Det ska ju liksom inte bero på offrets sexuella historia eller föräldrarnas hälsa. Wtf??? Lål. 

Och nej, jag är inte bland de 5% som tänker ha texten som status på Facebook. Jag trashar den på blöggen istället. Så då har jag väl inte "ett gott hjärta" :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar