fredag 4 april 2014

VAD I HELVETE, BRAD PITT?

Nu ska vi ägna oss åt ett normalt bloggämne för en gångs skull. Nämligen Brad Pitt! And his beautiful löööv for Angelina Jolie. Jag hittade följande text på en random Fb-sida (screenshottade bara sista delen, men texten handlar om att Jolie mådde dåligt, och de var nära att skiljas, men han fixade allt genom sin kärlek):


Ok, jag inser att det inte finns några bevis här på (eller ens är särskilt troligt) att mr Pitt faktiskt kläckt ur sig det här, men låt oss utgå från att han har det. Det blir lättare att blögga om allt är vad det utger sig för att vara.

Ok, så paret var på väg att skiljas för att the lady mådde dåligt. Men sen kom snubben på att hon är vacker. Och att hon är "idol för mer än hälften av världens befolkning". Ok, det jag tänker skriva nu hör inte till saken, men jag kan inte låta bli: Yo! Jag är rätt säker på att hälften av världens befolkning inte ens känner till kvinnan. Världen består inte av USA och Europa. Så att tillskriva henne idoldyrkan av barn och åldringar i alla icke-Hollywoodcentrerade länder var kanske en överdrift? Sorry, sidospår.

Tillbaka till ämnet: snubben kom på att hans fru är vacker. Och därför måste han rädda äktenskapet genom blommor och kyssar. Inte för att han gift sig med kvinnan. Inte för att han älskar henne även when shit gets rough. Nej. Bara för att hon är vacker.

Så, hon får fett med attention av sin make, och börjar må bättre. Fint och bra. Klart man kan må bättre om man får kärlek av sina närstående, men jävligt tröttsamt att reproducera myten om att det enda en kvinna behöver för att må bra är uppmärksamhet och bekräftelse från en man.

Hur som helst, den lärdom snubben drar av detta är att kvinnan är en reflektion av sin man. Fuck that! En ensamstående kvinna då? Vad är hon en reflektion av? Lål, kvinnan är inte ett bihang som får sin livsnäring från snubben hon lever med. K?

Och vad menar karln med den sista meningen? "If you love her to the point of madness, she will become it". Vadå "it"? Vad är det hon blir? Madness? Hej syftningsfel.

Nä jag orkar inte mer. Ginger out.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar